Ahogy minden év végén, számos szakterület- grafikusok, designerek, sylistok, belsőépítészek, sminkesek- izgatottan és kíváncsian várják, hogy mely színkóddal rukkol elő a színek világában vezető tekintélynek számító, Pantone Intézet a következő évre.

Nem volt ez másképpen most sem, hiszen igen nagy meglepetést hozott az ünnepek előtt  nyilvánosságra került Pantone Color of the year 2016 !

Még mielőtt bele merülnénk, mit tartogat ez a szín/ek/ az idei évre, - kicsit lezárásként is - kukkantsunk vissza a tavalyi év színfalai mögé, a barnás tónusú borvörös Marsala.

 MARSALA.

Elsőre komornak tűnő, bár finomságát, eleganciáját azonnal mutató árnyalatot, természetesen a vele párosított környezete, színek, textúrák érdekes hatások felé képes sodorni. Annak, aki esetleg csak most kapott kedvet ehhez a színhez nézzünk meg néhány variációt akár az öltözködésre, akár e szín enteriőrben való elhelyezésére.

Egy igen mutatós arcát fordítja felénk majd egy falfelületen, egy mozaik burkolaton, konyhabútorunk frontját reformálva, egy kárpitozott bútordarabunkon, élénk környezetben, egy autó belső designját építve, vagy akár a ruhadivat erős, kontúros vonalát képviselve.                             

 

Csodálva a Marsala nyugodságát, melegségét, miként szinte életere kelt a komorsága, azt érzem, hogy még nagyon nem szükséges a múltba raknunk ezt a színkártyát...

...folytatás hamarosan az idei év szinével ...